A kirakatrendezés titkai

A

“Belenéztem a kirakatokba, egy másik világot láttam – a tökéletes dolgok mesés világát! Ebben a felnőtt lányok mindent megkaptak, amit akartak…”. Egy bolond vallomásai

A poros próbababák ideje lejárt, a vásárlók egyre igényesebbek, a vizuális merchandising pedig tudomány lett. De a megfelelő árucikkek elhelyezése az üzletben már nem elég a termék eladásához – a vásárlóknak elkötelezettnek kell lenniük, érzelmileg felkészülve arra, hogy belépjenek az üzletbe.

És ebben segít a szépen díszített kirakat.

A vitrinek osztályozása

Plotting

A kirakat mögött az egész történet lejátszódik, és a komplex kompozíciók csak távolról kapcsolódnak a bolt témájához. Az ilyen dekoráció célja: felkelteni az érdeklődést, felhívni a figyelmet, elcsábítani…

Árucikkek

“A kirakat fő célja a termékek bemutatása, egy márka népszerűsítése vagy egy új kollekció bemutatása. Itt közvetlenül a termék a főszereplő. Néha azonban meg lehet nézni a próbababák életének érdekes történetét.

Promóció

Gyönyörű, csábító és eladásösztönző vitrinek fényes hangsúlyokkal, vonzó árcédulákkal és gyönyörű csomagolással.

Szezonális

Egy szezonális vitrin, amely emlékezteti a vásárlókat, hogy itt az ideje frissíteni a ruhatárukat, vagy hogy új kollekció jelent meg.

Nyaralás

Az ilyen típusú vitrinek célja: a hangulat megteremtése. Az ünnepekhez örömöt, ajándékokat és díszes ruhákat társítunk, és az áruk mellett a kirakatokban megjelennek a kedvenc ünnepi attribútumaink: hópelyhek, füzérek és karácsonyfák újévkor, szívek és csókok Valentin-napkor, virágok december 26-án és még sok más.
Dekorációs ötletek kirakatokhoz

A fantázia vagy mitológia szereplőinek felhasználása: ókori görög szfinxek, kentaurok és nimfák, ragyogó indiai istenségek, népszerű filmek szereplői;
történelmi korszakok tematikus installációi: reneszánsz, viktoriánus gótika, barokk, az 1920-as évek luxusdivatja stb.
bonyolult szerzői installációk szokatlan háromdimenziós figurákkal, tárgyakkal, technikai elemekkel és fényhatásokkal.

A díszítés szabályai

A koncepció

Minden sikeres márka története egy fogalomhoz kapcsolódik, és legendákkal van körülvéve. A kirakat feltárja a háttértörténetet, és bevonzza az embereket. Fontos megjegyezni, hogy a cél az eladás.

Színegyeztetés

Ne ragadtassa el magát a sok élénk színnel egy kijelzőn. Jobb, ha 2-3 mély árnyalat kombinációját választja. A színek érzelmeket keltenek, és összhangban kell lenniük az üzlet témájával és a célközönség elvárásaival.

Legyen tömör

A kirakat ne tűnjön raktárnak vagy felesleges áruk szeméttelepének, ugyanakkor ne legyen üres – mindennek harmonikusan tökéletesnek kell lennie.

A megfelelő világítás kiválasztása

A fényjáték életet és érzelmeket hozhat a kirakatba. A kirakat kialakításakor többféle világítástípust kell használni:

  • Alapvilágítás – a cél az egész vitrin egyenletes megvilágítása, árnyék és káprázás nélkül;
  • irányított fény – nagyobb hangsúly a kiállítás fő elemén;
  • Művészi világítás – fényinstallációk, fényfüzérek és lámpák használatával.

Kirakat-díszítés

A budapesti ablakdekoráció különleges megközelítést igényel, mivel ezt a tengerparti üdülővárost évente több millió turista keresi fel, és nemzetközi sportversenyeket, fesztiválokat, fórumokat és konferenciákat tartanak itt. Budapesten ünnepi hangulat várható, és az üzletek várhatóan szépen és stílusosan fognak kirakodni. Egy szépen díszített kirakat nemcsak egy szalon, butik vagy szupermarket arca lesz, hanem a város névjegykártyája is.

A lufimano.hu design & dekorációs stúdió segít Önnek a kirakat dekorálásában. Tudjuk, hogyan keltsük fel az érdeklődést és hívjuk fel magunkra a figyelmet:

  • dolgozzon ki egy koncepciót a kirakattervezésre: akció, szezonális vagy ünnepi,
  • vázlatokat készítünk és anyagokat választunk,
  • Mi készítjük a dekorációkat, és mi végezzük a telepítést és összeszerelést.

Megjegyzés hozzáadása

Q9ij0Vhaul

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.